Na een succesvolle start in 2010, breidt de organiserende vzw Cult Support (ism jeugddienst Herentals) een vervolg aan het nieuwbakken festival “Hertals Rock City”. Ze breiden zelfs uit naar 2 dagen. De locatie blijft het Netepark.

Het festival zal doorgaan op 9 en 10 september 2011.

Initiatiefnemers zijn nog steeds Dirk Peeters, bekend als zanger van Funeral Dress en Filip Van den Broeck, bekend als dj en organisator van het Na Fir Bolg-folkfestival en programmator van zaal Edma te Vorselaar. Zij zullen in samenwerking met Stad Herentals en de jeugddienst instaan voor de organisatie.

Muzikaal blijven we een eigenzinnige mix serveren. Punk, new wave, glamrock en metal blijven centraal staan. We mikken op de alternatieve muziekliefhebber van 16 tot 80, ook bompa punk is welkom op Hertals Rock City.

Absolute headliner dit jaar zijn The Boomtown Rats.

De band van Live-Aid organisator Bob Geldof was in de jaren '80 niet weg te denken uit de Engelse hitparades. Met de hit “I don't like mondays” scoorde deze Ierse band een wereldhit.

De glamrockers van bc The Sweet, met toch nog een aantal originele bandleden van toen in hun rangen, zijn dit jaar de ouderdomsdekens van onze affiche. Ze komen speciaal over uit het Verenigd Koninkrijk voor een uniek concert op Belgische bodem.

Uit de donkere jaren '80 plukken we ook nog de gereanimeerde band Department S.

Onlangs schitterden ze nog op Sinner's Day. Hun hit “Is Vic there?” kent allicht iedereen. Verder op de affiche staan natuurlijk ook gastheren Funeral Dress, de band van Alex Agnew Diablo Blvd en Katastroof. Ook jong talent krijgt weer ruim de kans op onze Key Music Stage met oa het definitieve afscheid van punklegende Unite Against Society, Freefall, The Pistols, Dead Elvis, Rebel Yell, Sex Toys en Social Fart.

Op vrijdag gaan we al een beetje opwarmen met 3 fantastische tributebands. Up the Irons, The Rawones en Ska 3 imiteren op haast perfecte wijze Iron Maiden, The Ramones en K3. Allicht weet je zelf of deze volgorden klopt of niet?

Het festival gaat door in het Netepark op 9 en 10 september. Tickets zijn nog verkrijgbaar in de Key Music store, The Free Record Shop en de betere Herentalse kroeg voor 20 euro voor de 2 dagen. Een ticket voor vrijdag kost 10 euro, voor zaterdag 18 euro. 2 dagen komen is dus de boodschap.

Op de foto : de organisatoren Filip Van den Broeck, Dirk Peeters en Filip Van Mensel.